Lesen Kewangan – Bisnes perlukan ke?

by

lesen kewangan
Pernahkan anda dengar pasal lesen kewangan? Adakah anda berpuashati dengan jumlah keuntungan hasil dari jualan produk/perkhidmatan anda sekarang? Sekiranya jawapannya adalah “Ya”, maka anda tidak perlukan lesen kewangan. Namun begitu, sekiranya jawapan anda adalah “Tidak”, inilah cara yang sesuai untuk anda tingkatkan jualan perniagaan anda. Lebih banyak jualan, lebih banyak keuntungan. Ini sudah terbukti. Selain dari jualan kepada individu-individu yang berskala kecil, anda perlu membuat jualan kepada pihak yang membeli dengan skala yang lebih besar bagi mendapatkan keuntungan yang lebih.

Jabatan kerajaan biasanya membuat pembelian daripada pembekal dengan skala yang lebih besar. Ianya adalah pembelian yang lebih selamat & anda tidak perlu risau untuk tidak dibayar. Sebelum dapat membekal kepada jabatan kerajaan, perniagaan anda perlu terlebih dahulu berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia (MOF). 

Dah sedia untuk memohon lesen kewangan bagi syarikat anda? Hubungi kami atau isikan Borang Permohonan. Dalam tempoh 24 jam, pegawai kami akan hubungi anda bagi membantu proses permohonan lesen kewangan syarikat anda dengan Kementerian Kewangan Malaysia.

Sijil Kementerian Kewangan atau lesen kewangan adalah syarat wajib untuk semua pembekal/kontraktor yang ingin memohon tender-tender kerajaan. Tanpa sijil ini syarikat anda adalah tidak layak untuk memohon sebarang tender kerajaan. Selain itu, bagi syarikat yang memiliki 51% bumiputera dalam syarikat layak untuk memohon bersama Sijil Taraf Bumiputera. Dengan memiliki sijil ini, syarikat anda layak memohon tender-tender yang dikhaskan untuk syarikat-syarikat bumiputera.

Mengenai bayaran pula, pihak kami akan menghantar invois kepada client untuk rujukan bayaran mengikut jenis permohonan yang dibuat dan client boleh membuat separuh dahulu bayaran semasa menghantar dokumen. Lagi separuh bayaran boleh dibuat selepas sijil di luluskan dan pihak kami akan emailkan kepada client sijil yang sudah siap & pos ke alamat client ,,Mudah kan berurusan dengan pihak kami..

Lesenkewangan.com sediakan servis pendaftaran dengan MOF dengan lebih mudah & cepat. Masih kurang faham? Hubungi 018-9652800 hari ini dan dapatkan maklumat lebih lanjut tentang pendaftaran syarikat anda.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Artikel Berkaitan

Apa Itu Lesen MOF?

Apa Itu Lesen MOF?

Pengenalan Dalam perniagaan, pemasaran produk dan perkhidmatan merupakan salah satu aspek yang...

×