Buat Bisnes Dengan Jabatan Kerajaan


Anda ada bisnes? Sangat rugi jika bisnes anda hanya cukup-cukup makan sahaja. Lebih teruk lagi jika bisnes anda tidak menghasilkan keuntungan.

Banyak bisnes hari ini yang tersepit dengan kos pengurusan & operasi syarikat yang tinggi seperti gaji pekerja, bil elektrik, telefon, internet, sewa premis, cukai, barangan & lain-lain. Ditambah lagi dengan jualan syarikat yang tidak seberapa.

Jika tanda-tanda tersebut dialami oleh syarikat anda sekarang, kemungkinan besar syarikat anda akan berdepan dengan masalah ditutup. Segala kos-kos tersebut dapat diatasi sekiranya bisnes anda mendapat jualan yang lebih baik. Oleh itu, proses meningkatkan jualan bisnes perlu dilakukan setiap masa & berterusan.

Antaranya adalah dengan membuat jualan (membekal=supply) kepada jabatan kerajaan. Tidak kira samada bisnes anda beroperasi dari premis perniagaan ataupun dari rumah kediaman. Ataupun anda membekal makanan, perabut, alatulis, pakaian, alat ganti kereta, servis dobi, pengiklanan & lain-lain.

Kelebihannya adalah kerana jabatan kerajaan membuat belian pada kadar yang lebih besar & selamat berbanding dengan belian dari "walk-in customer".

Untuk layak membekal kepada jabatan kerajaan, bisnes @ syarikat anda perlu terlebih dahulu berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia (KKM) sebagai kontraktor bekalan & perkhidmatan atau sebagai firma perunding. Bagi memudahkan urusan pendaftaran bisnes dengan KKM, anda perlu dapatkan khidmat pengurusan daripada syarikat yang pakar dalam bidang tersebut & memiliki reputasi yang terbaik.

Lesenkewangan.com ditubuhkan lebih 10 tahun & telah berjaya membantu ribuan syarikat milikan tunggal/perkongsian, sdn. bhd., koperasi, persatuan, pertubuhan & firma perunding berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia. Caj yang dikenakan juga jauh lebih murah berbanding dengan "service provider" yang lain. Bagi permohonan yang tidak berjaya, pemulangan 100% bayaran adalah dijamin.

Layari laman web Lesenkewangan.com & hubungi talian Hotline 018 9652 800 pada waktu pejabat bagi mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang pendaftaran bisnes anda dengan Kementerian Kewangan Malaysia.

Artikel Berkaitan
Artikel Lain