Mengapa Perlu Mendaftar Sijil Taraf Bumiputera MOF Untuk Syarikat

by

sijil taraf bumiputera mof

Adakah anda seorang pembekal bumiputera yang sedang struggle untuk membuat & memerlukan sijil taraf bumiputera mof dengan Kementerian Kewangan Malaysia (MOF) bagi mendapatkan tender/sebut harga kerajaan yang memerlukan sijil bumiputera?

Apa itu sijil bumiputera

Sijil taraf bumiputera mof merupakan salah satu kelebihan yang dimiliki oleh para pembekal yang mendaftar dengan MOF untuk mendapatkan tender, hal ini kerana sijil ini hanyalah dibuka kepada syarikat/perniagaan yang dimiliki/dipegang oleh bumiputera sahaja dan banyak tender dibuka khas untuk pembekal yang ada sijil bumiputera sahaja. Maka sangat beruntung jika anda mendaftar sijil taraf bumiputera dengan pihak MOF.


Sebab itu, kami di Lesenkewangan.com ingin mengajak anda untuk mendaftar sijil taraf bumiputera supaya syarikat anda mempunyai satu kelebihan berbanding dengan syarikat yang tidak boleh mohon sijil ini. Bukan itu sahaja anda juga boleh memanfaat sijil ini untuk masa akan datang nanti sebagai pencapaian syarikat anda.


Cara-cara pendaftaran

Ketahui cara-cara pendaftaran sijil bumiputera ini dan dokumen penting yang wajib ada bagi membolehkan anda untuk mendapat kelulusan dalam permohonan ini. Untuk makluman permohonan taraf bumiputera memerlukan lawatan tapak daripada pegawai MOF sebelum mendapat kelulusan. Dan kelulusan kemungkinan memakan masa 3-4 minggu bergantung kepada pegawai yang membuat lawatan itu.

Dokumen permohonan

Berikut disenaraikan dokumen asas yang wajib ada semasa permohonan taraf bumiputera mof dibuat untuk semakan dan rujukan anda ketika membuat permohonan dengan kami.

  1. Salinan Suruhanjaya Syarikat (SSM) iaitu Borang D/E atau Borang 9.
  2. Salinan penyata akaun bank semasa syarikat.
  3. Salinan KWSP pekerja dan resit bayaran caruman.
  4. Perjanjian Sewa Pejabat/Dokumen Hak milik.
  5. Peta Lakar syarikat.
  6. Salinan Kad pengenalan pemilik/pengarah & pekerja.
  7. Carta Organisasi Syarikat.

Nak mengetahui lebih lanjut mengenai dokumen penting yang wajib ada untuk pendaftaran sijil taraf bumiputera MOF? Masih belum jelas tentang dokumen tersebut? Atau dokumen sudah lengkap tetapi tidak tahu bagaimana cara pendaftaran bumiputera ini diproses?

Klik link dibawah ini sekarang untuk mendapatkan maklumat yang lebih lanjut atau boleh terus hubungi nombor telefon pejabat kami 018-9652800 & 018-9652700 untuk bercakap terus dengan pegawai yang berpengalaman kami. Sila isikan Borang Permohonan dan kami akan uruskan permohonan tersebut untuk dapatkan sijil taraf bumiputera MOF untuk syarikat anda.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Artikel Berkaitan

×