Mohon Lesen Kewangan Dalam Tempoh Pkp?
Disediakan oleh: Faiz
lesen kewangan

Alamak lesen kewangan syarikat dah hampir tamat? Negara masih dikenakan PKP. Macam mana saya nak perbaharui lesen kewangan? Kami akan bongkarkan rahsia mohon lesen kewangan secara online.

Umum mengetahui bahawa Malaysia kini sedang diserang wabak pandemik COVID-19 yang telah menyebabkan beribu kematian sehingga kini. Sejak tahun 2020 lagi kita telah berperang dengan wabak ini sehingga kini tahun 2021 kita masih belum bebas. Malahan wabak ini menjadi makin teruk dengan wujudnya varian-varian baru COVID-19 yang lebih kuat dan dasyat.

Langkah kerajaan melaksana kan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini bagi memastikan wabak COVID-19 ini berjaya dibendung dari merebak ke orang ramai. Kita dapat lihat sekarang hampir seluruh perniagaan diarah tutup termasuklah pejabat-pejabat agensi kerajaan khususnya Kementerian Kewangan Malaysia (MOF). Jika semua kaunter pejabat ditutup, macam mana dengan segala urusan kita? adakah ia perlu ditangguh semuanya sehingga tempoh PKP ini tamat? Bila pulak PKP ini akan ditamatkan? kita pon belum pasti berapa lama PKP ini akan tamat memandangkan kes harian kian meninggkat sehingga mencecah 20,000 sehari.

Oleh yang demikian, kami di Lesenkewangan.com sentiasa peka akan masalah yang dihadapi. Atas dasar prihatin, kami tetap beroperasi seperti biasa sepanjang tempoh PKP dari jam 08.30am – 05.30pm setiap hari Isnin hingga Jumaat. Dengan menjalankan kaedah Work from home, kami akan sentiasa pastikan bahawa pelanggan-pelanggan kami tidak terlepas dengan sebarang maklumat terkini atau masalah penangguhan permohonan. Jika anda ada sebarang pertanyaan atau ingin membuat permohonan berkaitan lesen kewangan, kami di sini sedia berkhidmat untuk anda bila-bila masa sahaja. Hubungi talian hotline kami 018 – 9652 800 atau emailkan ke support@lesenkewangan.com untuk sebarang pertanyaan. Pegawai kami sentiasa sedia untuk membantu anda. 

Anda tidak perlu pergi ke pejabat untuk sebarang urusan permohonan. Patuhi arahan Perdana Menteri kita just stay at home, kerana segala urusan pendaftaran boleh dilakukan melalui telefon atau pun emailkan dokumen permohonan kepada pihak kami. Akhir kata, sila buat permohonan anda sekarang untuk elakkan kesesakan & kelewatan kelulusan selepas PKP wabak Covid-19 berakhir.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Artikel Lain

7 Syarat untuk Pendaftaran Syarikat Di SSM

7 Syarat untuk Pendaftaran Syarikat Di SSM

Pengenalan Menurut laman web SSM, perniagaan adalah meliputi tiap-tiap bentuk tred, perdagangan, pertukangan, pekerjaan, profesion atau aktiviti-aktiviti lain yang dijalankan bagi maksud-maksud mendapat keuntungan, tetapi tidak meliputi apa-apa jawatan atau penggajian...

Perlu Mohon Lesen MOF Atau Tidak Untuk Syarikat Anda?

Perlu Mohon Lesen MOF Atau Tidak Untuk Syarikat Anda?

Hasil semakan mendapati masih ramai kalangan pembekal yang belum mohon lesen MOF lagi. Dan ada juga di kalangan pembekal ini masih keliru tentang permohonan lesen mof sama ada wajib mohon ataupun tidak untuk perniagaan atau syarikat mereka. Tapi itu tidak bermakna...

4 Kaedah Memajukan Perniagaan

4 Kaedah Memajukan Perniagaan

Kaedah untuk memajukan perniagaan yang diusahakan mempunyai harapan yang tinggi agar perniagaan itu terus maju dan berjaya serta dapat mengubah masa depan agar tidak ditindas pihak lain. Tiada sesiapa yang mengharap perniagaan yang dijalankan musnah dengan wang...

Ketahui Jenis Bayaran Pendaftaran MOF Syarikat Anda

Ketahui Jenis Bayaran Pendaftaran MOF Syarikat Anda

Jenis Syarikat Di dalam pendaftaran MOF terdapat banyak permohonan yang boleh dibuat. Setiap permohonan sudah pasti memerlukan kos yang perlu dibayar untuk menggunakan perkhidmatan yang ditawarkan. Bila sebut sahaja berkenaan kadar bayaran, sudah pasti anda semua...

5 Tawaran  Pihak Kami Untuk Sijil Kewangan MOF

5 Tawaran Pihak Kami Untuk Sijil Kewangan MOF

Untuk memasuki tender atau sebut harga yang dikeluarkan oleh pihak kerajaan anda perlu mendaftar lesen Kementerian Kewangan Malaysia dahulu kerana syarat wajib untuk memasuki tender kerajaan ialah perlu mempunyai sijil MOF. Para pembekal tidak perlu susah atau pening...

Ketahui 4 Punca Utama Pendaftaran MOF Anda Sering Ditolak

Ketahui 4 Punca Utama Pendaftaran MOF Anda Sering Ditolak

Kementerian Kewangan Malaysia (MOF) cerewet.. suka reject permohonan pendaftaran MOF syarikat.. Salah anda? Atau salah pegawai MOF yang reject permohonan anda? Siapa kat sini antara pembekal yang ada masalah untuk membuat pendaftaran MOF? Kalau submit permohonan ke...

3 Punca Pendaftaran Sijil Kewangan Untuk Sdn Bhd Ditolak

3 Punca Pendaftaran Sijil Kewangan Untuk Sdn Bhd Ditolak

Pengenalan Pendaftaran sijil kewangan untuk syarikat sdn bhd dengan  Kementerian Kewangan Malaysia ini memerlukan penyediaan dokumen yang rapi. Anda perlu kenalpasti dahulu setiap dokumen yang dilampirkan untuk memohon sijil kewangan ini. Hal ini adalah antara punca ...

Alasan Kenapa Memilih Kami Sebagai Konsultan Sijil Kewangan Anda?

Alasan Kenapa Memilih Kami Sebagai Konsultan Sijil Kewangan Anda?

Adakah anda seorang pembekal yang memerlukan konsultan sijil kewangan bagi syarikat anda untuk mendapatkan kelulusan dalam masa yang cepat dan mudah? Jangan risau kami di Lesenkewangan.com , kami akan membantu anda untuk memohon sijil kewangan. ‘’Tak sangka...

3 kunci Sabar Usahawan Perniagaan Untuk Berjaya

3 kunci Sabar Usahawan Perniagaan Untuk Berjaya

Sabar Sabar merupakan elemen yang penting di dalam sesebuah usahawan perniagaan. Orang yang berjaya dalam perniagaan adalah usahawan perniagaan yang sabar dalam pelbagai perkara yang mereka lalui. Sabar membuatkan kita lebih tenang, tidak mudah melenting, tidak gopoh...

3 Kelebihan Pendaftaran Lesen Kewangan MOF

3 Kelebihan Pendaftaran Lesen Kewangan MOF

Pengenalan Bila sebut sahaja lesen kewangan  bermacam tafsiran yang bermain di fikiran kita. Ada juga yang beranggapan lesen kewangan ini tempat untuk pinjam duit atau pun kita panggil pinjaman wang berlesen. Namun semua itu tidak betul sama sekali kerana kami di...