Kelebihan Mempunyai Sijil Kewangan dari Kementerian Kewangan Malaysia

by

Sijil Kewangan

Sijil Kewangan MOF

Tiada sijil kewangan tetapi syarikat saya sudah ada lesen perniagaan SSM.. Tunggu apa lagi.. Jom mohon sijil kewangan. Banyak kelebihan yang anda boleh dapat apabila mempunyai sijil kewangan yang diiktiraf oleh Kementerian Kewangan Malaysia. Antara kelebihan yang akan anda perolehi jika sudah mempunyai sijil kewangan ialah boleh memasuki sebut harga & tender dengan jabatan kerajaan/badan berkanun dan yang paling utama dapat mengukuhkan lagi keupayaan perniagaan anda di masa akan datang.

Di Lesenkewangan.com, kami akan membantu anda untuk memohon sijil kewangan. Syarat yang begitu mudah untuk mohon, anda perlu menyediakan dokumen-dokumen asas seperti SSM yang masih sah tempoh laku, penyata akaun syarikat, dan salinan kad pengenalan pekerja. Jangan risau, syarikat anda masih belum mampu untuk menggajikan pekerja, boleh berbincang dengan pihak kami, pihak kami akan menyarankan anda mengambil ahli keluarga yang terdekat untuk dijadikan sebagai pekerja.

Jika syarikat anda menggunakan alamat rumah, kod bidang rumah sahaja yang dibenarkan untuk mohon. Syarat beroperasi dari premis rumah haruslah mempunyai perjanjian sewa premis/geran/surat sokongan dari pemilik asal premis berkenaan. Bil utiliti juga diperlukan bagi mengukuhkan lagi surat sokongan tersebut. Jika sudah ada perjanjian sewa yang di matikan setem, anda tidak perlu membuat surat sokongan. Bagaimana pula jika beroperasi dari premis pejabat??? Perjanjian sewa yang dimatikan setem oleh Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) diperlukan jika anda beroperasi dari premis pejabat.

Untuk kod bidang pula, jika anda ingin memohon kod bidang bengkel iaitu kod bidang bersyarat seperti kenderaan bawah 3 tan, kenderaan melebihi 3 tan dan sebagainya, syarikat anda hanya boleh memohon sijil kewangan untuk kod yang bersyarat sahaja. Ini kerana, kod bidang bengkel tidak dapat dimohon sekali dengan kod bidang biasa. Dan syarat-syarat yang diperlukan untuk memohon kod bidang bengkel seperti mempunyai pendaftaran KWSP pekerja, insurans bengkel, peta lakar dan banyak lagi.. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang permohonan tersebut, sila hubungi pihak kami di talian 018-9652700/018-9652800 @ isikan permohonan anda di https://www.lesenkewangan.com/borang-permohonan/

Akhir kata, anda boleh melihat pelanggan-pelanggan lain yang telah mendapatkan perkhidmatan kami di lesenkewangan.com..Tunggu apa lagi, jom hubungi phak kami di talian 018-9652800.

Pihak kami sedia membantu anda!

Very good job in assisting my company.
I’ve been so many incomplete documentation and they are very good in keep me updated for all related compulsory documentation to be done.

Fast and responsive.

Syahirah Husman

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Artikel Berkaitan

×